BAGELS M. SESAM

bagel2

Hvem elsker ikke bagels?
Enten som morgenmad, med et lag philadelphia og en varm kop kaffe.
Eller som aftensmad som bagelssandwich med kylling, bacon og hjemmelavet karrydressing. De fungere også super godt til børnenes madpakker.
Min børnebande elsker dem i hvert fald, og kalder dem donut boller 🙂

Her får du i hvert fald opskriften på mine bagels.
I denne proces indgår at du skal koge dine bagels, og hvis du undre dig hvorfor du skal bruge tid på det, er det simpelthen for at give dine bagels den sejhed der kendetegner bagels. Så kan du jo selv vurdere og det er noget du vil bruge tid på, eller bare bage dem som helt almindelige boller.
Jeg synes kogning er tiden og “besværet” værd.

OPSKRIFT:
18 STK.

DET SKAL DU BRUGE:
8 dl koldt vand
20g gær
70g aktiv surdej (kan undlades, tilsæt i stedet 10g gær mere)
2 tsk sukker
1 dl smagsneutral olie
1 æg
150g fuldkorns mel
500g manitoba
450g hvedemel
2 tsk salt

2 æg til pensling
kerne eller frø efter eget valg. Jeg har brugt sorte og hvide sesam.


FREMGANGSMÅDE:
1. Bland vand, surdej, gær og sukker til alt gæren er opløst.
2. Tilsæt herefter din olie og rør.
3. Tilsæt alt din fuldkornsmel og rør.
4. Tilsæt dit æg og rør godt ud.
5. Tilsæt alt din manitoba- og hvedemel.
6. Lad dejen ælte i små 5 min.
7. Tilsæt salt og ælt kort.
8. Lad nu din deje hæve ved stue temperatur i ca. 2 timer.
9. Slå din dej ned, og del din dej i ca. 18 boller.
10. Spænd din boller op, og stik så ind finger ind i midten af bollen og form et hul.
11. Læg hver formet bagel på et stykke mellemlægspapir på en bradepande.
(TIP: husk at dine bagels hæver, lav hullet større end du tror.)
12. Forsæt indtal alle dine bagels er formet.
13. Lad dine bagels efterhæve tildækket i ovnen på 40 grader varmluft i 30 min.

14. Sæt en stor gryde til at koge med let saltet vand.
15. Kog dine bagels i ca. 2 min i det let saltet vand og husk at vende dem undervejs. Placer dem derefter på en bradepande m. bagpapir på.
(TIP: jeg smider mellemlægspapir og det hele med ned i kogevandet, og fisker papiret op når bagelen har kogt i ca. 1 min.)
16. Når alle dine bagels er kogt, pensler du dem med æg og drysser med kerner eller frø.
(TIP: ja lige nu ligner det noget der er løgn)
17. Bages herefter ved 200 grader i ca. 25 min, min ovn har et program med både varmluft og over/under.
18. Køl af og nyd dine skønne friskbagte bagels!


Enjoy!
Husk at hop ind og følg med på min instagram lige HER.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *