BAGT KARAMELKAGE M. CHOKOLADE GANACHE

bagt karamelkage1

Kakao- og havrecrumle, bagt karamel og bitter mørk chokolade med havsalt – er en kombi der er svær ikke at elske!
Bag den nogle timer inden du skal bruge den, den er nemlig bedst når den virkelig har sat sig.



OPSKRIFT:
havrecrumble bund:
150g smør
100g mørk sirup
1 tsk salt
50 kakao
100g grov valset havregryn (brug evt. glutenfri)
250g finvalset havregryn (brug evt. glutenfri)

1. Smelt smør, sirup og salt.
2. Når det er smeltet hæles det over havregryn og kakao, og røres godt ud.
3. Tænd ovnen på 200grade og beklæd en et lille fad med bagepapir.
4. Hæld din havre/smør crumble i formen.
5. Bages i 20 min, og afkøl herefter.

Bagt karamel-lag:

3 dåser kondenseret mælk
75gram saltet smør
2 spsk mørk sirup

6. Alle ingredienserne hæles i en tykbundet gryde.
7. Lun op til lige under kogepunktet, og lad det simre i ca. 10 min – rør konstant.
8. Hæld den varme karamelmasse over din crumble bund.
9. Bag hele kagen på 200grader i 20 min.
10. Stil kagen op køl herefter.

Chokolade ganache.
170g mørk chokolade (jeg bruger 85%)
40g smør
1 tsk salt

11. Smelt chokolade og smør over et vandbad ved lav temperatur.
12. når massen er homogen hæles den over kagen, og sættes tilbage på køl.
13. Når ganachen er ved at sætte sig, kan du drysse med lidt salt.


Enjoy!


Smid mega gerne et like herinde:
www.instagram.com/chelle_lilly – det vil betyde mega meget!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *