CRISPY CHICKEN BURGER

fried-chicken1

Jeg har spist mange(!) burger i mit liv, da det er min mands ultimative favorit spise.
Vi har jagtet burgersteder i både ind- og udland, i forsøget på at finde den ultimative burger.

Men for 2 dage siden fik jeg den! Den bedste burger jeg nogensinde har smagt – og så var det endda derhjemme.
Crispy chicken m. estragon mayonnaise, feldsalat, syltet rødløg og en smør stegt brioche boller – det bliver simpelthen ikke bedre!
Som tilbehør til burgeren serveret jeg ekstra stykker af crispy chicken, curly fries, ketchup og den hjemmelavet estragon mayonnaise.


OPSKRIFT
(4 personer – 1 burger pr. næse)

ESTRAGON MAYONNAISE:
400g mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
(TIP: Hvis du køber din mayonnaise anbefaler jeg hellmans)
2 spsk hvidvinseddike
1/2 tsk sukker
2 tsk salt
1 tsk cayenne peber
Et tort bundt frisk estragon

Hak din friske estragon fint, og bland det samt resten af ingredienserne i din mayonnaise.

SYLTET RØDLØG:
3 rødløg
6 dl eddike
2 dl sukker

Skær dine rødløg i tynde skiver.
Bland eddike og sukker, og hæld herefter miksen over dine løg.
Lad det stå i min. 30 min.
(TIP: hvis du har travlt, kan du varme din eddike lage inden du hælder det over dine løg – så er de klar efter 5 min)

CRISPY CHICKEN:
400g kyllingebryst
2 æg
Et skvat mælk
8 spsk mel
2 spsk salt
5 spsk paprika
100g cornflakes
1 liter fritureolie.

Sæt din olie til at koge enten i en frituregryde eller i en tykbundet gryde.
Jeg bruger selv en gryde med stegetermometer i.
Varm olien op til 170grader.

Bland mel, salt og paprika i en skål.
Pisk dine æg med lidt mælk i en anden skål.
I en tredje skål knuser du dine cornflakes.

Skær nu dine kyllinge bryster over både på langs og på tværs – således at hver bryst giver dig 4 stykker.
Vend nu kyllingen i først mel, så æg, så mel og så æg igen – og til sidst knuste cornflakes.

Friter nu dine kyllinge stykker til de gyldne, husk at vende stykkerne undervejs – det tager ca. 4 min før de færdige.
Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.

Gentag med alle 16 stykker.

CURLY FRIES:
Køb dem på frost, eller lav dine egne med et spiraly jern.
Friter dem i friture olien i ca. 5-7 min, afdryp og drys dem godt med salt og paprika.


DER UDOVER SKAL DU BRUGE:
4 brioche boller (lav dine egne eller køb dine favoritter)
25g smør
Feld salat
Ketchup

Smør dine brioche boller på indersiden med et godt lag smør, grill dem til de er gyldne på pande eller grill.

Nu skal herligheden samles:
Smør et godt lag etsragon mayo på hver inderside af bollerne, hæld resten i en skål.
Læg en god håndfuld feldsalat, herefter syltet rødløg og til sidst et stykke fried chicken.

Anret dine burger på et fad, med siderne fyldt op med de ekstra stykker friedchicken og curly fries og dyppelse i glas.

og yeeeeeeees….


SÅ! er der vist kun tilbage at sige enjoy big time!! og husk at hop ind og følg med for flere opskrifter her: www.instagram.com/chelle_lilly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *