DEN ULTIMATIVE BROWNIE

ultimative brownie

Jeg ELSKER brownie, det er simpelthen en kage jeg vender tilbage til igen og igen.

I min verden hører der hverken mel eller kakao til i en rigtig brownie.
Den skal være rig og fyldig på rigtig chokolade – og masser af det!

Til gengæld kan du tilfører lige det du allerbedst kan lide, uanset om det er stykker af nødder, chokolade, marengs, bær eller noget helt andet.

Jeg kan allerbest lide min brownie med chunks af hvid chokolade og et drys havsalt.

OPSKRIFT:
250g mørk chokolade.
150g smør
250g rørsukker
8 æggeblommer
8 æggehvider
1/2 tsk salt
250g flormelis
200g groft hakket hvid chokolade. (kan undlades)
evt. salt til toppen. (kan undlades)

1. Chokolade, smør og rørsukker smeltes over vandbad.
2. I en anden skål piskes æggehvider med flormelis og et drys salt – pisk det til helt stift marengs.
3. Når chokolademassen er smeltet, tages den af varmen og skal køle ned til fingervarm.
4. Vend nu æggeblommer i chokolademassen.
5. Vend nu chokolademassen og marengsmassen sammen.
(TIP: husk at vende forsigtigt, så du ikke slå luft ud af marengsen)
6. Vend til sidst den hakket chokolade i.

Smør din kageform med smør, og drys evt. med rørsukker eller små chokoladeknapper – og hæld nu din dej i.

Bag kagen ved 170grader i ca. 1 time.
Tjek ved at tage en nål i dejen, hvis der ikke hænger dej på er den færdig.
Drys lidt salt på den færdig bagte brownie.

Sæt kagen på køl natten over eller på frost i nogle timer.
Kagen er nemlig allerbedst når den virkelig har sat sig.

Nyd den som den er eller med tilbehør – begge dele er to die for!
Enjoy!

Husk at smid et like her, så bliver jeg så glad:
www.instagram.com/chelle_lilly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *