HVEDER FYLDT MED KARDEMOMME

hveder

Så nærmer store bededag sig, og det betyder varme hveder i lange baner!
I stedet for at købe nogle færdig bagte, er det altså super nemt og sjovt at hoppe i køkkenet og lave dine egne.

Jeg elsker mine hveder med godt kardemomme og vanilje, og så synes jeg jo at de skal ristet på indersiden – også selvom de er friskbagte.
Nyd dem med kold smør og et glas varm chokolade – så behøver man altså ikke mere for at blive rigtigt glad.

OPSKRIFT TIL 12 BOLLER:

Det skal du bruge:
2,5 dl sødmælk
30g gær
2-3 tsk kardemomme (ja jeg bruger 3)
1 tsk vaniljepulver (ikke vanilje sukker)
2 tsk sukker
1 tsk gurkemeje (kan undlades, gør bare dine boller mere gule – og ja vi spiser jo også med øjnene)
150g smør
2 æg
550g mel – jeg bruger 350g hvedemel og 200g tipo00.

Røremaskine
Bageform

FREMGANGSMÅDE:

1. Lun din mælk med krydderier og sukker til fingervarm.
2. Tilsæt din gær og opløs den helt.
3. Tilsæt halvdelen af din mel og rør godt.
4. Tilsæt nu 1 æg og ælt det godt ind i.
5. Riv din kolde smør på et rivejern.
6. Tilsæt resten af melet og ælt.
7. Når alt melet er æltet ud i, tilsætter du den revet smør lidt af gangen.

8. Lad nu din dej hæve lunt og tildækket i 30 min. Jeg putter altid min dej til hævning i ovnen på 40grader.
9. Når dejen har hævet former du 12 små strammer boller – mine vejede 85g stykket.
10. Sæt dem på rad og række i din bageform beklædt med bagepapir, dog skal bollerne endnu ikke røre hinanden.
11. Lad bollerne hæve lunt 30 min. igen.
12. Tænd nu din ovn på 190grader.
13. Pensl bollerne med æggeblomme.
14. Bage dem nu i ovnen i ca. 15-20 min, indtil de er godt hævet op og gyldne.

Enjoy!

Hvis du har lyst til at følge med og få adgang til nye opskrifter, så hop ind og tryk følg her:
www.instagram.com/chelle_lilly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *