KANELBRØD ALA CHELLE

kanelbrød opskrift


BRØD
5 dl sødmælk
100g smør
1 spsk brunfarin
2 tsk kardemomme
2 tsk kanel
35g gær
400g manitoba mel
2 tsk gurkemeje
1 æg
350g hvedemel
2 tsk salt

FYLD
50g muscovado sukker
150g brun farin
3 tsk kanel
1 tsk salt
1 tsk hvedemel

ANDET
1 æg
50g sukker
25g vand

FREMGANGSMÅDE:
Start med at tænde din ovn på 50 grader varmluft.

Lun mælk, smør, 1 spsk brun farin, kardemomme, kanel i en gryde – indtil den er fingervarm.
Put nu væsken i din røreskål og tilsæt gær – rør indtil gæren er opløst.
Tilsæt manitoba mel og gurkemeje, og rør indtil det ensartet.
Tilsæt nu et æg, rør, derefter tilsæt hvedemel og salt. Rør dejen videre i 5-10 min.
Dæk nu skålen til med et klæde, og sæt din skål ind i den lune ovn i 30 min.

Imens kan du lave dit fyld.
Alle ingredienserne puttes i en røreskål og røres langsomt med en k-spade indtil det samler sig.
Stil til side.

Når din dej er færdig med at hæve i ovnen, er den klar til at blive rullet ud.
Spray dit bord med sprayfedt og ikke mel, og rul dejen ud et kvadrat.
Fordel dit fyld på den udrullet dej, og rul det sammen til en rulle.

Læg nu din rulle i fryseren i 20 min.
Tag rullen ud af fryseren og skær på langs, så du har to strimler.
Fold dem ind over hinanden, og mas enderne sammen.
Spray din form med sprayfedt, og put dit brød op i.

Tænd nu ovnen på 200grader varmluft, og lad brødet hæve imens ovnen bliver varm.
Pensl brødet med et pisket æg inden bagning.

Brødet bages nu i 20 min ved 200grader, og herefter 25 min ved 180grader.
(Brødet er færdigt når kernetemperaturen er 95 grader)

Imens brødet bager kan du gøre din sirup til at pensle med klar.
I en gryde koger du 50g sukker med 25g vand, varm indtil det begynder at koge og tag det så af.
Pensl brødet med siruppen lige når det kommer ud af ovnen, bare giv det et godt lag.

Lad brødet hvile 10 min i formen inden det tages ud.
Skær kanterne fri inden du vender brødet ud.

Enjoy!
Smager fantatisk lunt, med en kold klat smør på ?

Hvis du gerne vil se en videoguide, ligger der en ”step by step”-guide på www.instagram.com/chelle_lilly

Del mega gerne dit færdige resultat med mig.


kanelbrød opskrift
opskrift på kanelbrød

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *