SKUMFIDUSER M. SALTKARAMEL & CHOKOLADE

skumfiduser

Det her er bare tre af mine absolut favorit ting, kombineret i en lille godte. ??
Hjemmelavet skumfiduser, med blød saltet flødekaramel overtrukket med mørk chokolade.
Gør dig selv den tjeneste at prøv opskriften, alle omkring dig vil ihvertfald takke dig ??

OPSKRIFT:

SKUMFIDUS:

340g røesukker
150g glukosesirup
75g vand
5 æggehvider
10 stk husblas
En lille smule flormelis

1. Start med at piske dine æggehvider stive sammen med en spsk flormelis.
2. Læg herefter dit husblas i blød i koldt vand.
3. I en anden gryde koges sukker, glukosesirup og vandet op til 117grader, og når sukkerlagen når den rigtige temperatur opløser du din husblas heri.
4. Når husblasen er opløst, tilsætter du din sukkerlagae til dine pisket æggehvider imens der piskes på høj hastighed.
5. Bliv nu ved at piske på høj hastighed i ca. 10 min, til massen er kold. Du kan eventuelt mærke på undersiden af din røre skål – den skal være kold før du slukker.
6. Imens der piskes, gør du en form klar ved at strø et godt lag flormelis.
7. Når skumfidusmassen er pisket kold og stiv, breddes den ud i din flormelis beklædte form og der strøs igen med flormelis på toppe af skumfidusmassen. Brug nu dine hænder til at lave massen jævn og lige fordelt.
8. Stil nu din skumfidus til at tørre.

FLØDEKARAMEL:
(bliver lidt til overs, men det er jeg sikker på du kan få brugt)

500g sukker
250g glukosesirup
1 liter fløde
3 tsk salt

1. Kog det hele sammen til en tyk og lidt fast masse, det tager ca 1 time.
Du kan tjekke om karamellen er klar, når du kan trække spor i bunden af din gryde.

SAMLING:
1. Børst toppen af din skumfiduse af, så du undgå løs flormelis.
2. Lad din karamel køle lidt af, og fordel herefter 2/3 del af din karamel hen over dit store stykke skumfidus.
3. Lad det køle hele natten, hvis du har travlt smid det i fryseren en time eller to.
4. Skær nu de ønsket stykker af den store skumfidus (TIP: Hav en saks og en skarp kniv liggende i kogende vand, og brug dem til at skære flotte lige stykker) husk at rulle de nyskåret sider i flormelis.
5. Temperer herefter mørk chokolade og overtæk dine skumfidser.

Enjoy!
Husk endelig at du altid gerne må smide et like på min side her eller på min instagram www.instagram.com/chelle_lilly ?? og hey? Jeg vil elske at se dit resultat, så tag mig mega gerne!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *