THEBOLLER M. APPELSINSKAL

theboller


OPSKRIFT
12 boller.

DER SKAL DU BRUGE:
1/2 pakke gær
3 dl sødmælk
1 spsk sukker (jeg bruger farin)
1 spsk salt
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
Evt. 1 spsk revet appelsinskal
Cirka 450g . af din favorit mel (hvedemel eller manitoba anbefaler jeg – jeg har brugt 50/50.

2 æggeblommer til pensling.
Smagsneutral olie til dine hænder.

FREMGANGSMÅDE:
1. Lun din mælk med krydderier og sukker, til det er fingervarmt.
2. Tag mælken af varmen og put den i din røremaskine. Tilsæt nu din gær.
3. Lad gæren røres roligt ud og tilsæt mel lidt af gangen, imens der røres på maskinen.
4. Dejen har fået nok mel når dej klumpen lige slipper bunden af røreskålen.
5. Tilsæt nu et æg og salt og pisk det godt sammen i 5 min. *
6. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time.

Tag olie eller sprayfedt på dit bord og hænder – så er den fugtige dej nemmere at arbejde med.
7. Form 12 små boller af 70g.
8. Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 min.
9. Forvarm imens din ovn på 190grader over/under.
10. Pensl dine boller med æggeblomme to gange – det giver dem en super flot overflade.
11. Bag bollerne i 18 min.

Enjoy!
Husk at hoppe ind og smid et like her: www.instagram.com/chelle_lilly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *